ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

Αυτό ήταν, έχουμε πλέον γυρίσει όλοι από τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις και είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Φορτίσαμε τις μπαταρίες μας με αναμνήσεις και ενέργεια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην επιστροφή στην πραγματικότητα. Εμπνευστήκαμε επίσης για όλα τα σχέδια που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε μια άλλη νότα στην καθημερινότητα μας. Μπορεί και απλώς να ξεκουραστήκαμε και να αδειάσαμε το μυαλό μας, γιατί γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα είναι εκεί και μας περιμένει.

Αλλά για τι πραγματικότητα μιλάμε; Πώς αντιμετωπίζουμε την εργασία μας, τις σχέσεις μας, εμάς τους ίδιους; Συνήθως ο Σεπτέμβρης παραμένει από τα σχολικά μας χρόνια σαν μια μικρή Πρωτοχρονιά, όπου βάζουμε στόχους για τις αλλαγές που πάντα υποσχόμαστε στον εαυτό μας. Και πάλι αναβάλουμε γιατί η ζωή μας τρέχει πιο γρήγορα από εμάς. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, ίσως δεν είναι πια και ανάγκη να κάνουμε αυτή την αλλαγή άμεσα. Και αν είναι και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει;

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζομαι την αλλαγή;

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν έχει έρθει όντως αυτή η στιγμή για μια μικρή ή και πιο μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, μπορούμε να πάρουμε το χρόνο, σε ένα περίπατο δίπλα στην παραλία (για τους τυχερούς) ή στο πάρκο δίπλα στο σπίτι μας, ή για αυτούς που έχουν ανάγkη από παραπάνω χρόνο στο δάσος ή στο βουνό … Σε αυτό το χρόνο που θα περάσουμε με τον εαυτό μας, μπορούμε να δούμε ποια από τα παρακάτω συμβαίνουν και θα καταλάβουμε αν αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνει ξεκινώντας σήμερα!

Η καθημερινότητα μου

Δεν ξυπνάω με διάθεση και νιώθω κουρασμένη/-ος συνέχεια

Σίγουρα δεν είμαστε όλοι πρωινοί τύποι, ή μπορεί να μην ξεκουράζεσαι όσο χρειάζεσαι. Αλλά αυτό μπορεί και να σημαίνει ότι κουράστηκες να παλεύεις για μια καλύτερη ζωή και παρατάς σιγά σιγά τον αγώνα. Αυτό αποτελεί μια κατάσταση που πρέπει να αλλάξεις!

Η εργασία μου φαίνεται σαν αγκαρία όλο και πιο συχνά

Μισείς το ότι πρέπει να ξυπνήσεις να πας στη δουλειά σου, και κάνεις πράγματα με βαριά καρδιά. Αν αυτό έχει ξεκινήσει να αποτελεί μια επίπονη καθημερινή διαδικασία και έχεις έντονο στρες, τότε κρούω τον κώδωνα κινδύνου. Μπορείς εκτός από έντονη κόπωση ή ακόμα και κατάθλιψη και να χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Χρειάζεται να ξεκινήσεις σκεπτόμενη/-ος ότι πρέπει να κάνεις μια αλλαγή.

Οι σχέσεις μου με τους άλλους

Ασχολούμαι πολύ με τις ζωές των άλλων
Αν στρέφεις την προσοχή σου στις ζωές των γύρω σου, πολύ πιθανό είναι να μην είσαι και τόσο ευχαριστημένη/-ος με τη δική σου ή η δική σου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις μία μοναδική ζωή (εκτός αν πιστεύεις στην μετεμψύχωση) και την αντιμετωπίζεις κατά πρόσωπο με όλη σου την προσοχή.

Ενοχλούμαι πολύ εύκολα
Νιώθεις ότι σε περιβάλλει η αρνητικότητα και είσαι αρκετά ευέξαπτος. Μην ξεχνάς όμως, στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζεις… Το να ρίχνεις τις ευθύνες στο περιβάλλον σου δε θα σε βοηθήσει να κάνεις εσύ την αλλαγή!

Όλοι μου λένε να χαλαρώσω γιατί φαίνομαι ανήσυχη/-ος
Σίγουρα το στρες είναι πλέον κομμάτι της ζωής πολλών από εμάς. Αν όμως αυτό φτάνει να είναι φανερό στους άλλους, μήπως πρεπει να κάνεις κάποια αλλαγή και να μη σε τρώει το στρες;

Ζηλεύω συχνα τους γύρω μου
Η ζήλεια είναι μεταμφιεσμένη έλλειψη ικανοποίησης για τη δικιά μας ζωή και ουδεμία σχέση έχει να κάνει με το τι έχουν καταφέρει και αν το αξίζουν ή όχι οι άλλοι. Μάλλον χρειάζεσαι να δεις κάποια πράγματα με μια άλλη προοπτική.

Η σχέση μου τον εαυτό μου

Δεν αποδέχομαι το παρελθόν μου ή με ανησυχεί υπερβολικά το μέλλον
Υπάρχουν πολλα πράγματα που σε κρατάνε προσκωλημένη/-ο στο παρελθόν σου τα οποία έχουν άμεση επίδραση στο παρόν σου. Σκέψου ότι πρέπει να αποδεχτείς όσα έχουν γίνει και αυτά που σε επηρεάζουν ακόμα να τα λύσεις άμεσα. Από την άλλη, υπάρχει και η περίπτωση του να ζεις μέσα στα σχέδια και στα όνειρά σου για το μέλλον. Φυσικά αυτά είναι η κινητήριος δύναμη, αλλά αν απλά ονειρεύεσαι και δεν περνάς στη δράση, μήπως αυτό είναι ένα άλλο σημάδι για κάποια αλλαγή;
Σας παρακαλώ, ακούστε και ένα από τα αγαπημένα κομμάτια, Pastime paradise του Stevie Wonder. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων θα καταλάβετε πολλά (παρά το σύνθετο λεξιλόγιο )

Νιώθω ότι δεν έχω περιθώρια και στενέψανε τα όρια
Παρατηρείς ότι υπάρχει ένα συνεχές αίσθημα πίεσης, ακόμα και για μικροπράγματα. Αυτό εσύ το επιβάλλεις στον εαυτό σου, το σώμα σου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα και εσύ το αφήνεις στα αδιάβαστα. Για να νιώσεις καλύτερα η μόνη λύση είναι η αλλαγή!

Και αν φοβάμαι ή δυσκολεύομαι;

Τι πιο φυσικό, ακόμα και νόμος της φυσικής υπάρχει για την αδράνεια των σωμάτων. Σκέψου πόσα θετικά υπάρχουν πίσω από μια αρχικά δύσκολη αλλαγή:

  • Κάθε αλλαγή σε κάνει πιο ευέλικτο και προσαρμοστικό.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Για να χρησιμοποιήσω μια άλλη θεωρία, ο πιο ευέλικτος θα επιβιώσει και θα επικρατήσει, αλλιώς θα ζούσαμε ακόμα με δεινοσαύρους- ή μάλλον δε θα ζούσαμε!

  • Σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις το κάτι διαφορετικό.

Κοιτώντας πίσω στη ζωή σου αυτό που μένει είναι αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που έκανες ή οι καινούργιες εμπειρίες που απέκτησες και τα άτομα που γνώρισες. Αυτά σου έμαθαν πολλά περισσότερα από κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο.

  • Βγαίνεις από το στοιχείο σου- comfort zone

Ναι, η ζωή σε αυτή τη ζώνη είναι οικεία και αβίαστη, απλώς ακολουθείς τη ρουτίνα. Πώς όμως τη διάλεξες αυτή, γνώριζες τι άλλο υπήρχε εκεί έξω; Για να μπορέσεις να αξιολογήσεις τη γνώμη σου, τη νοοτροπία σου και το σύστημα αξιών σου, πρέπει να βρεις καινούργιους τρόπους για να προσεγγίσεις τη ζωή σου.

  • Μπορείς να ανακαλύψεις επιτέλους ποιος πραγματικά είσαι

Το μυαλό σου επεκτείνεται με κάθε προσαρμογή, νέοι νευρώνες δημιουργούνται με κάθε προσαρμογή που κάνεις. Μπορείς λοιπόν να ανακαλύψεις πράγματα για σένα, να μάθεις τα όριά σου, να δεις καλύτερα πως θα καθοδηγήσεις τη ζωή σου.

Εσύ λοιπόν σκέφτεσαι ποια αλλαγή θέλεις να κάνεις τώρα στη ζωή σου;

Σας άρεσε το άρθρο;
Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Αφήστε ένα σχόλιο