ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

Για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ταξιδεύω και δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα, κάτι που εύκολα μου αποσπά την προσοχή και δεν μου επιτρέπει να έχω μια πιο οργανωμένη δομή στη σκέψη μου και στο μυαλό μου.

Αλλά περιμένε λίγο, η εσωτερική οργάνωση του μυαλού μου πρέπει να είναι σε θέση να οδηγήσει σε μια εξωτερική οργάνωση. Για το λόγο αυτό άρχισα να κάνω μια έρευνα για το πώς μπορώ να κρατήσω το μυαλό μου πιο οργανωμένο. Έτσι, εάν μοιράζεσαι κάποιες παρόμοιες σκέψεις, ότι η ζωή σου δεν είναι πολύ καλά οργανωμένη, άρχισε να κάνεις μια αλλαγή ξεκινώντας από μέσα!

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχουν ένα τρόπο σκέψης πιο διάσπαρτο. Και τότε νομίζεις ότι η ζωή σου και ο χρόνος δε σου επιτρέπουν να οργανώσετε τα πράγματα.

Εάν θέλεις να έχεις ένα επίπεδο ευεξίας και ευημερίας στη ζωή σου, πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου και το μυαλό σου να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση οργάνωσης, μια προσέγγιση πιο ήρεμη, θετική, απλή, σοφή και στρατηγική.

Ξεκίνησε με τον προγραμματισμό

Ο προγραμματισμός είναι η λύση όταν χρειάζεσαι παραγωγικότητα στη ζωή σου. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε μοναδικά πλάσματα, καθώς έχουμε το μέρος του εγκεφάλου, τον προμετωπιαίο λοβό που μας επιτρέπει να κάνουμε σχέδια. Επομένως, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να φτάσουμε σε μια πιο ζωή με σκοπό!

Χρησιμοποιώντας τη μεταφορά του σπιτιού

Αν σκεφτόσουν το μυαλό σου σαν να είναι το σπίτι σου και κάθε σκέψη που έχεις αντιπροσωπεύει ένα δωμάτιο σε αυτό το σπίτι, τότε ποια δωμάτια νομίζεις ότι υπάρχουν; Μπορεί να υπάρχουν πολλές κατηγορίες, αλλά οι κυριότερες θα περιλάμβάναν:

1. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Όταν μιλάμε για αναμνήσεις, αυτές είναι οι σκέψεις μας για το παρελθόν. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι σκέψεις μας για το παρελθόν είναι στην πραγματικότητα το παρελθόν. Παρ ‘όλα αυτά, αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά είναι ότι οι αναμνήσεις διαφορετικών ανθρώπων για το ίδιο γεγονός είναι διαφορετικές. Αυτό σημαίνει ότι οι σκέψεις που έχουμε τώρα και η ερμηνεία μας για παρελθοντικά γεγονότα δημιουργούν τις αναμνήσεις μας.
Όταν υποσυνείδητες σκέψεις για το παρελθόν δεν σε εξυπηρετούν, τις επαναλαμβάνεις από την παιδική ηλικία και πρέπει μπορέσεις να τις ξεκαθαρίσεις.

2. ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αυτό το δωμάτιο περιλαμβάνει όλα τα πράγματα που αγαπάς και εκτιμάς στη ζωή σου. Όταν σκεφτόμαστε αυτά, ξυπνούν τα συναισθήματα της ευγνωμοσύνη και αγάπης.

3. ΚΡΙΣΕΙΣ

Αυτό το κομμάτι αναφέρεται σε όλες τις κρίσεις που έχουμε είτε για εμάς είτε για άλλους ανθρώπους. Παρόλο που δεν θέλουμε να σκεφτούμε τους εαυτούς μας ως επικριτικά άτομα, το κάνουμε αυτόματα και υποσυνείδητα! Αυτές είναι οι απόψεις μας που εμείς επιλέγουμε να έχουμε και πολύ συχνά δεν μας εξυπηρετούν.

4. ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Αυτό είναι σαν ένα μυαλό πιθήκων στο κεφάλι μας που αναφέρεται σε όλες τις σκέψεις που προκαλούν  αναστάτωση, ανησυχία ή μπέρδεμα και είναι η εσωτερική μας κριτική. Μπορεί να είναι αρνητική ή θετική συζήτηση και περιλαμβάνει όλες τις αρνητικές σκέψεις που προκαλούν κάθε είδους δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά και όλα τα θετικά, αυτά που λέτε στον εαυτό σας για να σας κρατήσουν εμπνευσμένους και θετικούς.

5. ΜΕΛΛΟΝ

Αυτό το ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του εγκεφάλου μας που πρέπει να επενδύσουμε. Περιλαμβάνει όλα τα σχέδια που κάνουμε για το μέλλον. Επομένως, πρέπει να την αυξήσουμε και να έχουμε σχέδια και στόχους. Φαντάσου ότι κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε να κάνουμε ποτέ σχέδια για το μέλλον, έτσι πώς μπορούμε να βρούμε μια σκοπιμότητα στη ζωή μας;

Από το μέσο όρο των 50.000 σκέψεων που κάνουμε καθημερινά, καλό θα ήταν να πάρουμε το χρόνο για να τις κατηγοριοποιήσουμε, να τις οργανώσουμε και να τις διαχωρίσουμε. Θα με ρωτήσεις τώρα, πώς μπορώ να το κάνω αυτό; Σκέψου ότι η διαδικασία μοιάζει με το να καθαρίζεις το σπίτι σου, να βρεις αυτό που είναι χρήσιμο, σε εξυπηρετεί και πρέπει να κρατήσεις, και τι δεν βοηθά ή δεν σε εξυπηρετεί και δεν θέλεις να κρατήσεις χώρο πλέον.

Ρώτησε τον εαυτό σου:

Πού πηγαίνει τι;

Τι θέλω να κρατήσω;

Θέλω να διατηρήσω αυτές τις ιδέες ή να φέρω νέες;

Θέλω να κρατήσω τις ασυνείδητες σκέψεις ή να εργαστώ συνειδητά πάνω τους;

Έχεις σκεφτεί τι συμβαίνει όταν αφήνεις τον εγκέφαλο σου χωρίς κάποια κατεύθυνση;

Πού είναι πιο αποτελεσματικός;

Έχεις ένα περιορισμένο χώρο στον εγκέφαλό σου και εάν σκεφτείς ότι έχεις περιορισμένη δύναμη μυαλού, για ποιο λόγο θέλεις να χρησιμοποιήσεις το χώρο και τη δύναμή σου;

Οι περισσότεροι από εμάς ανακυκλώνουμε τις σκέψεις μας και επαναλαμβάνουμε την ίδια ζωή,  ενώ παραμένουμε επικεντρωμένοι σε πράγματα που δεν εξυπηρετούν να μας κάνουν να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί όταν φέρουμε σκόπιμα και με προσοχή νέες σκέψεις.

Και πάλι, μπορώ να προσπαθήσω να το κάνω αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο! Τι πρέπει να κάνω για να το επιτύχω;

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορώ να προτείνω:

– Πρώτον, πρέπει να κάνεις ερωτήσεις και στη συνέχεια αφήσεις το μυαλό σου να αναζητήσει την απάντηση για σένα.

Στον εγκέφαλό μας δεν αρέσει να αφήνει καμία ερώτηση αναπάντητη, οπότε θα κάνει ό, τι μπορεί για να βρει τη λύση.

Τι πρέπει να κάνω για να το ξέρω;

Προσπάθησε να κάνεις ερωτήσεις βρίσκοντας τους τρόπους, τα μέσα, τον λόγο να κάνεις κάτι, του τύπου:

Πώς μπορώ να το κάνω?

Τι χρειάζομαι?

Γιατί θέλω να το κάνω αυτό;

Εάν χρειάζεται να πάρω μια απόφαση, ποια πρέπει να είναι;

Και ερωτήσεις δε θα πρέπει βέβαια δεν πρέπει να δίνονται μέσα σε αρνητικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα γιατί η ζωή μου είναι ένα χάος!

– Στη συνέχεια, απλά περίμενε από το μυαλό σου να βρει τις απαντήσεις και τις λύσεις.

Απόλαυσε το μέρος όπου καθαρίζεις και οργανώνεις το μυαλό σου που σε οδηγεί σε μια ζωή με σκοπό.

Σας άρεσε το άρθρο;
Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Αφήστε ένα σχόλιο